Všetko sa začalo pri šálke kávy…

Všetko sa začalo pri šálke kávy…

            Občas zájdeme na kávu ku kamoške z detstva Zuzke, ktorá úspešne prevádzkuje  hotel pre psov. Pri jednej kávičke zaznela otázka „Čo keby ste si otvorili hotel pre mačky?“. Od malička žijeme v rodinnom dome a zvieratá sú neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Spoločne sme sa tomu zasmiali a než sme dopili kávu, plán bol na stole.

Príprava 

Realizácia plánu však nešla tak rýchlo ako sme očakávali. Vypratali sme haraburdy z garáže, objednali kontajner, položili parkety a vymaľovali. Konečne bola garáž prázdna. Vyrobili sme klietky a zabezpečili priestor, aby nám naši hoteloví hostia neutiekli. Súčasne sme začali hľadať meno pre hotel. Padlo mnoho nápadov, ale stále sme sa vracali ku vyjadreniu atmosféry a rodinnej pohody, ktorú sme plánovali mačičky vytvoriť. A tak vznikol „Hotel spokojná mačka“. Začali sme tvoriť web.

Jedného dňa sme si povedali hotovo. Spustili sme web stránky, nahodili inzeráty a čakali, čo sa stane.

Začíname 

Do hotela začali prichádzať prví zákazníci a naše prvé skutočné starosti. Dnes ich vidíme ako super školu do nášho mačaco-hotelového života. Zistili sme, že je veľký rozdiel v povahe, v správaní, a hlavne u mačičiek, v citlivosti na stres zo zmeny prostredia. Dovtedy sme sa starali len o mačičky, ktoré nás poznali.

Niektoré sa cítili ako doma ihneď, niektorým to chvíľku trvalo. Ku každému chlpáčovi sme si hľadali cestu ako sa s ním skamarátiť. U niektorého nežné pohladenie, u iného maškrtka, či divoká hra s mačacou udicou. A podarilo sa. Vyskúšali sme púšťať mačičky aj spolu, aby sa zahrali. Samozrejme pod dohľadom, no výsledok bol o to zaujímavejší. Mačičky si zvykli na nové prostredie takmer okamžite, akoby si niečo medzi sebou povedali.  

Rastieme 

Časom sa ukázalo, že náš hotel je malý. Začiatkom leta 2016 začala prístavba, ktorú sme dokončili tesne pred vianocami. Vybudovali sme ďalšie klietky (dve extra veľké), rozšírili ihrisko, spravili vonkajšiu voliéru na letné leňošenie a na záhrade samostatnú voliéru pre nekastrovaných kocúrikov. 

Súčasnosť 

Hotel sa stal neoddeliteľnou súčasťou nášho rodinného života. Každá mačička či kocúrik, ktorý tu s nami strávil čas, bude už navždy členom našej veľkej mačacej rodiny.